příprava 20 minut, pečení 30-50 minutCitrónový koláč s makovým olejem

na těsto:
180 g polohrubé mouky
3 vajíčka
140 g cukru
12 cl makového oleje HANYS
1 balíček sušeného droždí
2 žluté citróny
1 lžička máku

na polevu:
100 g moučkového cukru na polevu
šťáva z jednoho citrónu

Předehřejte troubu na 180 °C

Našlehejte bílky s cukrem, tak aby se množství zdvojnásobilo.
Z jednoho citronu nastrouhejte kůru a pak z obou vymačkejte šťávu.

Ve velké míse smíchejte droždí, mouku,citrónovou kůru, mák. V jiné míse pak smíchejte žloutky, šťávu z citrónů a makový olej Hanys. Smíchejte obojí dohromady. Následně přidejte bílky smíchané s cukrem a vše dokonale zpracujte.

Dejte do vymazané koláčové mísy a pečte 30 až 50 minut, že je koláč upečený poznáte tak, že jej propíchnete špejlí a tu musíte vytáhnout suchou.

Koláč můžete po upečení rozkrojit a zalít cukrovou polevou připravíte ji tak že zahřejete moučkový cukr a šťávu z citrónu.